marți, noiembrie 25

„Karel Líman #arhitect” de Maria Surducan

KAREL LIMAN #arhitect
Autor: Maria Surducan

Design: Sorina Vasilescu
Dimensiune: 13.5 x 20.5 cm
48 pagini
Hardcover
Imprimat la Fabrik
Publicat de Jumătatea plină
2014
ISBN: 978-606-92742-9-3
Pret: 33 lei






O carte conectată la internet, în care realitatea şi lumea virtuală sunt în permanent dialog, în căutarea enigmaticului Karel Líman. Toată lumea cunoaşte Peleşul, Pelişorul şi Branul, le vizitează, le fotografiază şi apoi postează cu entuziasm pe Facebook. Dar puţini ştiu că în spatele lor se ascunde geniul arhitectului ceh al Casei Regale, a cărui viaţă discretă se pierde în umbra operei sale. Un roman grafic şi filozofic despre a fi şi a crea.

Maria Surducan lucrează ca ilustrator de carte, autor de bandă desenată şi grafic designer în studioul său din Cluj-Napoca. Este preocupată de felul în care naraţiunea poate fi structurată pe mai multe niveluri de lectură, provocând cititorul să caute sensurile ascunse. Lucrările publicate includ romane grafice, cărţile pentru copii şi antologii de bandă desenată.

„Karel Líman #arhitect” este al treilea volum – după „Aripi de Oțel” și „Mickey pe Dunăre”, carte premiată în concursul „Cele mai frumoase cărți” – din colecția „Relaţii ceho-române în bandă desenată”. Colecția marchează momente din istoria comună a celor două ţări.

Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercarea de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de Editura Jumătatea plină şi sprijinită de CEZ România.

Lansarea a avut loc în prezența ASR Principesei Maria a României.

marți, noiembrie 18

MICKEY PE DUNARE de Cristian Dârstar si Alexandru Berceanu


MICKEY PE DUNARE
Bandă desenată: Cristian Dârstar
Scenariu: Alexandru Berceanu

Design: Sorina Vasilescu
Dimensiune: 13.5 x 20.5 cm
64 pagini
Hardcover
Imprimat la Arta Grafică
Publicat de Jumătatea plină
ISBN: 978-606-92742-7-9
Preţ: 36 lei






Cartea Mickey pe Dunare prezintă povestea unor turişti cehi aflaţi în staţiunea Mamaia în august 1968 în timpul invaziei Cehoslovaciei de către tancurile ţărilor membre ale Tratatului de la Varsovia, în frunte cu armata Uniunii Sovietice, dar fără participarea României.
O bandă desenată despre copii şi părinţi care se ridică la înălţimea momentului, atât prin acţiune, cât şi prin imaginaţie.

Scenariul, inspirat de povestea reala a unei familii cehe, este scris de Alexandru Berceanu, regizor şi artist interdisciplinar, care lucrează în zona tehnicilor narative mixte.
Autorul desenelor este tânărul artist Cristian Dârstar, care activează în domeniul ilustraţiei şi al benzii desenate încă din 2004.

Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercarea de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de Editura Jumătatea plină şi sprijinită de CEZ România.

Mickey pe Dunăre a primit premiul II la concursul Cele mai frumoase cărţi din România, 2014.

.

ARIPI DE OTEL / WINGS OF STEEL de Adrian Barbu, dupa o poveste de Jiri Sitler


ARIPI DE OTEL
Autor: Adrian Barbu, dupa o poveste de Jiri Sitler

Design: Sorina Vasilescu
Dimensiune: 13.5 x 20.5 cm
48 pagini
Hardcover
Imprimat la Fabrik
Publicat de Jumătatea plină
2014
ISBN: 978-606-92742-4-8
Pret: 33 lei





O călătorie istorică, în care Cehia și România s-au aflat o vreme alături unite de aripi de oțel. Viața pilotului ceh Josef Balejka este o adevărată aventură, aproape incredibilă, dar cât se poate de reală. Aviator de elită, refugiat, prizonier, evadat, fugar, erou de război, vagabond, Balejka a fost purtat de vârtejul evenimentelor de-a lungul și de-a latul Europei.

Aripi de oțel este al doilea volum - după Mickey pe Dunăre, carte premiată în concursul „Cele mai frumoase cărți” - din colecția „Relaţii ceho-române în bandă desenată”. Colecția marchează prin câteva cărți unele momente din istoria comună a celor două ţări.

Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercarea sa de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de Editura Jumătatea plină şi sprijinită de CEZ România.

WINGS OF STEEL
Author: Adrian Barbu, after a story by Jiri Sitler

Design: Sorina Vasilescu
Translation in English: Laura Albulescu
Size: 13.5 x 20.5 cm
48 pages
Hardcover
Printed by Fabrik
Published by Jumătatea plină
2014
ISBN: 978-606-92742-8-6
Price: 33 lei





A historical journey in which Romania and the Czech republic were united for a while by steel wings. The life of Czech pilot Josef Balejka is a true adventure, almost incredible but just as real. Elite pilot, refugee, prisoner, runaway, war veteran, vagrant, Balejka was carried by the vortex of events throughout Europe.

Wings of steel is the second volume - following Mickey pe Dunare, which has won an award in the competition The most beautiful books 2014 - of the ongoing collection, Czech-Romanian relations in comics. The collection marks some moments from the common history of the two countries.

This project was proposed by the Czech Embassy in Romania in its endeavour to present in a non-traditional way relations that are traditionally well between the two countries. The books are published by Jumatatea plina and the collection is generously supported by CEZ Romania.

.