marți, noiembrie 25

„Karel Líman #arhitect” de Maria Surducan

KAREL LIMAN #arhitect
Autor: Maria Surducan

Design: Sorina Vasilescu
Dimensiune: 13.5 x 20.5 cm
48 pagini
Hardcover
Imprimat la Fabrik
Publicat de Jumătatea plină
2014
ISBN: 978-606-92742-9-3
Pret: 33 lei






O carte conectată la internet, în care realitatea şi lumea virtuală sunt în permanent dialog, în căutarea enigmaticului Karel Líman. Toată lumea cunoaşte Peleşul, Pelişorul şi Branul, le vizitează, le fotografiază şi apoi postează cu entuziasm pe Facebook. Dar puţini ştiu că în spatele lor se ascunde geniul arhitectului ceh al Casei Regale, a cărui viaţă discretă se pierde în umbra operei sale. Un roman grafic şi filozofic despre a fi şi a crea.

Maria Surducan lucrează ca ilustrator de carte, autor de bandă desenată şi grafic designer în studioul său din Cluj-Napoca. Este preocupată de felul în care naraţiunea poate fi structurată pe mai multe niveluri de lectură, provocând cititorul să caute sensurile ascunse. Lucrările publicate includ romane grafice, cărţile pentru copii şi antologii de bandă desenată.

„Karel Líman #arhitect” este al treilea volum – după „Aripi de Oțel” și „Mickey pe Dunăre”, carte premiată în concursul „Cele mai frumoase cărți” – din colecția „Relaţii ceho-române în bandă desenată”. Colecția marchează momente din istoria comună a celor două ţări.

Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercarea de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de Editura Jumătatea plină şi sprijinită de CEZ România.

Lansarea a avut loc în prezența ASR Principesei Maria a României.

Niciun comentariu: