marți, noiembrie 23

BACK LA CAFE LENTE!!!

Începând cu joi, 25 noiembrie, ne puteţi găsi la Cafe Lente, adică acasă :)

Altfel, se pare că HARDCOMICS, singurul editor de bandă desenată alternativă din România, pregăteşte ceva cărţi!!! Detalii în curând.

sâmbătă, noiembrie 20

REDUCERI PENTRU 2 ZILE!!!

10-20-25% pe mai bine de 60 de titluri :)
Cartile lui Guy Delisle sunt pe lista!





 
gif animation creator
iar moleșkine 2011 e pe stock la prețuri șic!

vineri, noiembrie 19

Guy DELISLE la Salonul de Banda Desenata

Sambata 20 noiembrie, ora 16.00
Prezentare si sesiune de autografe: cartile sunt de vanzare la Libraria Jumatatea plina


marți, noiembrie 16

LANSARE "BRODERII" DE MARJANE SATRAPI

Iată-ne şi editori alături de Editura Art :)

Vă aşteptăm miercuri, 17 noiembrie, la ora 18.00, la Salonul European de Bandă Desenată (TNB, intrarea din Bd. Carol I).

Împreună cu invitaţii, Alexandru Bălăşescu (antropolog, autor al cărţii "Paris Chic, Teheran Thrills"), actriţa Maria Popistaşu, criticul de film Anca Grădinariu, Anamaria Pravicencu, traducătoarea volumului, şi Irina Stelea, cea care s-a ocupat de letrajul ediţiei în limba română, lansăm cel de-al doilea... roman în benzi desenate din colecţia "Romanul grafic". Deschisă în această primăvară cu "Persepolis" de Marjane Satrapi, seria continuă cu un alt episod alb-negru din biografia autoarei franco-iraniene: "Broderii".

Considerat un "Sex and the City" made in Teheran, "Broderii" este, de la un capăt la altul, o şuetă palpitantă în care trei generaţii de femei din familia lui Marji discută cu umor şi fără menajamente despre cele mai picante subiecte ale vieţii de zi cu zi, fără a cădea însă în frivolitate. Sfidând eventualele prejudecăţi despre umorul şi relaxarea femeilor musulmane, protagonistele nu scapă nimic din vedere: sex, dragoste, cosmetică, dezamăgire, ritualuri sociale.

Cartea lui Satrapi abordează, în texte concentrate şi desene alb-negru, căsătoriile aranjate, dorinţa femeilor de a transforma rigorile unei lumi stricte într-un joc al inteligenţei sau strategiile chirurgicale pentru simularea virginităţii. Sub un titlu aparent banal se dezvăluie, cu foarte multă ironie şi umor contagios, teme care nu se sfiesc să dea de gândit. "Broderii" deschide o lume ascunsă de cele mai multe ori sub văluri, în care libertatea femeii trebuie constant negociată.

Pentru o imersiune mai bună în atmosfera creată de Satrapi, Galeria 3/4 găzduieşte, până la sfârşitul Salonului de Bandă Desenată, o expoziţie dedicată "Broderii", organizată de Editura L'Association.

joi, noiembrie 11

INTERZIS MINORILOR

Intalnire cu Pakito Bolino, eminenta cenusie a editurii LE DERNIER CRI, vizita ghidata a expozitiei de postere/carti serigrafiate si vizionare a ultimului film de animatie produs de editura.  
+ supliment pornografie, trash, horror, noise, Japan and more...
11 NOIEMBRIE ora 18.00
Salonul European de Banda Desenata
Galeria etaj ¾, TNB (intrarea din Bd. Carol I)

luni, noiembrie 8

SERIGRAFIE CULINARĂ pentru COPII


Dirijat de Pakito Bolino de la Editura Le Dernier Cri din Franţa, atelierul se adresează copiilor cu vârstele între 8 şi 14 ani.

Participanţii sunt invitaţi să ne trimită pe mail (jumatateaplina@gmail.com) scanuri alb/negru cu desene cu capete de oameni... şi de ce nu, monştri. Aceste desene vor fi transpuse pe site serigrafice şi vor fi folosite pentru printarea desenelor voastre comestibile. Deoarece numărul de locuri este limitat, înscrierea este obligatorie la adresa de mail susmenţionată.

Sâmbătă 13/11, ora 12.00, la Salonul European de Bandă Desenată, TNB, intrarea dinspre Bd. Carol I, etaj 3.

marți, noiembrie 2

so soooon!

gif animation creator
:{ this iz a teaser / expo starts pe 5 Noiembrie }:



Poster propus de Gavin Pryke pentru Salonul Internaţional de Bandă Desenată de la Bucureşti, 2006. Acesta a fost refuzat de ceilalţi organizatori din cauză că nu era suficient de "copilăresc"... La dreapta puteţi vedea afişul considerat mai potrivit... :D

ps. cu screen shot:

luni, noiembrie 1