marți, iunie 29

citeste Coapse & Sefeo,

singurele fanzine pentru curatat discul dur!
*made in romanica; VERY well made (de Nae) i might add.

genul? psychodoodlia?! discutabil!


prima deja sold out, urmatoarea e 5 lei, respectiv ultima care e 3 lei.





(lapte gros)

teaser revistalaplic#3, superstar!


RLP #3 se vinde la doar 25 MDL ...

ŤĀŤĀ + ŤĀŤĀ "gypsyafterall"


am documentat cu poze cum am putut...

însă dacă ești ochi de net găsești imagini mai bune aici. și nici nu mai plătești 3 lei, cât costă la librărie această mică șmecherie, fraiere!

Ț&Ț vol.5 "gypsy after all" a fost făcut în 48h între 23 și 24 iunie 2010.
vols.1,2,4 sunt încă disponibile!

luni, iunie 28

VREMURI...


Sunt momente în care trenul istoriei precipită acţiunile, organizarea şi producţiile.

În calitate de membri invitați ai echipei de organizatori ai Salonului European de Banda Desenată ce va avea loc în noiembrie, ţinem să mulţumim
pentru sprijinul său constant domnului Dodo Niţă, preşedintele Asociaţiei Bedefililor din România. Încă din 2006, anul întâlnirii noastre şi a primei colaborări mutual fructuoase, am beneficiat în permanenţă de susţinere, sfaturi şi recomandări, devenind ceea ce suntem azi. Lucrul pe care îl apreciem cel mai mult este deschiderea domniei sale la prezențe intergeneraționale pe scena în centrul căreia activează, dovedită prin interesul neostenit pentru noua scenă mondială de bandă desenată, experiment şi cercetări estetice.

Pentru domnul Dodo Niţă avem mereu un loc rezervat la masa Librăriei Jumătatea plină @ Cafe Lente / București.


Co-organizatorii Salonului European de Banda Desenată: Asociaţia Bedefililor din România, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Ambasada Franţei, Goethe Institut, Centrul Cultural Maghiar, Institutul Cultural Român şi Asociaţia Jumătatea plină.

vineri, iunie 11


invitatie la participare


Azi la 12.30AM, ne intalnim la Cafe Lente, unde e si Libraria (harta aici), pentru 24 de ore de lucru "individual compus" la benzi desenate.


Individual compus, adica: oameni s-au inscris, vin cu materialele lor de lucru preferate si incearca sa dea gata 24 de pagini in 24 de ore. Asa se face.


Si merge! Veronica Solomon/Inka Mon (vezi si Remus Brezeanu) a fost de curand la o astfel de "clinica" pentru desenatori si s-a decis sa se mai dea odata. Vera spune: formula deci e de “sezatoare” : un spatiu mai mult sau mai putin public, unde se strang toti participantii sa lucreze impreuna sustinuti de atmosfera colectiva si manifestari paralele. Efectivul celor inscrisi e numeros, variat si mai ales entuziast, asa ca rezultatele vor fi, cu siguranta pe masura.


Poti vedea de ce: am imprimat plansele Verei si ale lui Remus si le vom expune la Librarie.


Practic: pe timpul zilei are loc la doi pasi Street Delivery, seara incepe Noaptea alba a galeriilor, iar lumea va trece pe la Librarie sa vada plansele deja gata ce pot fi expuse unde si cum vrei pe peretii in Cafe Lente.


Aici va fi deschis toata noaptea, se face si un loc de dans, e promotie la cocktails, pe terasa e cel mai placut.


Si noi am pregătit noutăţi foarte speciale: Persepolis (în ro-mâ-nă!) şi cel mai recent album Jup din seria SuperCostel: Confreria Pisicilor Negre. Ambele proaspete de la tipografie!


Deci?

miercuri, iunie 9

Octav Ungureanu vă invită @ Street Delivery



Octav Ungureanu: "Va invit la expozitie, biblioteca de reviste de benzi desenate, stickere, muzica, fotolii de puf, ochelari de soare, pantaloni balinezi si mai ales am deosebita placere sa lansez SCC Comics, doua reviste cu benzi desenate, comics si personaje despre care veti afla mai multe la fata locului."

detalii pe blog:
www.smokingcoolcat.blogspot.com

joi, iunie 3

PERSEPOLIS în limba română !!! LANSARE !!!



Marţi, 8 iunie, la ora 18:30, Editura ART şi Asociaţia Jumătatea plină vă aşteaptă la sub_Cărtureşti pentru lansarea primei colecţii de romane grafice din România.
Pofta de benzi desenate pentru "oameni mari" va fi deschisa cu Persepolis, autobiografie alb-negru a autoarei franceze de origine iraniană Marjane Satrapi.
Invitaţii discuţiei despre cum benzile desenate participă de ani buni la schimbarea la faţă a romanului vor fi Adrian Cioroianu (istoric, eseist, jurnalist şi, nu în ultimul rând, pasionat de BD), Alexandru Ciubotariu (street artist şi autor de benzi desenate), Miloš Jovanovič (realizatorul Hardcomics şi Aoleu plus alte publicaţii dedicate acestui fenomen) şi Anamaria Pravicencu (Asociaţia Jumătatea plină).

Vă mulţumim şi vă aşteptăm la sub_Cărtureşti!